Ga naar inhoud

Reddit meldt inbraak op interne systemen na phishingaanval op medewerker


Aanbevolen berichten

Een aanvaller heeft via een phishingaanval toegang tot interne systemen en data van Reddit gekregen, zo heeft het populaire internetplatform bekendgemaakt. De aanval werd op 5 februari opgemerkt. Verschillende medewerkers ontvingen een phishingbericht dat naar een phishingsite leidde. Volgens Reddit had de aanvaller de intranet gateway van het platform nagemaakt.

Eén medewerker logde uiteindelijk op de phishingsite in. Via de gegevens van deze medewerker kreeg de aanvaller toegang tot interne documenten, code, interne dashboards en zakelijke systemen. Er zijn volgens Reddit geen aanwijzingen dat de primaire productiesystemen zijn getroffen. Op deze systemen draait Reddit en is het grootste deel van de data opgeslagen.

De medewerker die op de phishingsite inlogde rapporteerde dit zelf aan het securityteam van Reddit, waarna de toegang van de aanvaller ongedaan werd gemaakt en een onderzoek ingesteld. Reddit heeft voor alle medewerkers het gebruik van tweefactorauthenticatie verplicht en adviseert gebruikers dit ook in te stellen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.