Ga naar inhoud

SendGrid-account registrar Namecheap gebruikt voor phishingaanvallen


Aanbevolen berichten

Aanvallers zijn erin geslaagd om via het SendGrid-account van registrar Namecheap phishingmails te versturen. Daarop besloot het bedrijf om tijdelijk geen e-mails meer te versturen, waaronder authenticatiecodes en wachtwoordresetmails, te stoppen. SendGrid is een marketingplatform voor e-mail. Tal van bedrijven gebruiken de dienst voor onder andere het versturen van marketingmails, nieuwsbrieven en andere communicatie.

Dit weekend bleek dat aanvallers via het SendGrid-account van Namecheap phishingmails hadden verstuurd die van Metamask en DHL afkomstig leken. Namecheap heeft de phishingaanvallen via SendGrid bevestigd. De registrar stelt in een verklaring dat de eigen systemen niet zijn gecompromitteerd en producten, accounts en persoonlijke informatie van klanten veilig zijn. Hoe het SendGrid-account kon worden gekaapt laat het bedrijf niet weten.

Naar aanleiding van de aanval besloot Namechap om tijdelijk te stoppen met het versturen e-mails, waaronder ook authenticatiecodes, wachtwoordresetmails en verificatie van 'trusted devices'. Vanochtend laat het bedrijf weten dat de 'mail delivery' is hersteld. Er is een onderzoek naar de aanval ingesteld en Namecheap zegt met meer informatie te komen zodra het bekend is.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.