Ga naar inhoud

Ruim 77.000 Nederlandse domeinnamen voorzien van security.txt


Aanbevolen berichten

Ruim 77.000 Nederlandse domeinnamen maken inmiddels gebruik van security.txt, een bestand waarmee organisaties en websites hun beleid voor het omgaan met beveiligingslekken kunnen vermelden. Dat laat het Digital Trust Center (DTC) van het ministerie van Economische Zaken vandaag weten. Vorige week meldde Security.NL dat het Forum Standaardisatie adviseert om het gebruik van security.txt te verplichten voor Nederlandse overheden, zoals het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen en instellingen uit de publieke sector.

Volgens de bedenkers van security.txt beschikken onafhankelijke beveiligingsonderzoekers vaak niet over de kanalen om kwetsbaarheden te melden. Hierdoor kan het gebeuren dat gevonden beveiligingslekken niet worden gerapporteerd. Via security.txt moet het proces rond het melden en afhandelen van gevonden beveiligingsproblemen worden gestroomlijnd en versneld.

Vorig jaar oktober heeft het DTC samen met een groot aantal ambassadeurs een oproep aan bedrijven en it-dienstverleners gedaan om security.txt te gaan gebruiken. Sinds die oproep is het aantal Nederlandse domeinnamen dat voorzien is van een security.txt-bestand gegroeid naar ruim 77.000, aldus het DTC. Hoewel het Forum Standaardisatie pleit om security.txt voor overheden te verplichten, ziet het Digital Trust Center graag dat ook de private sector dit voorbeeld volgt.

Via Internetconsultatie.nl kan er tot 12 maart op het advies van het Forum Standaardisatie worden gereageerd. "Experts stellen vast dat er voldoende ervaring en draagvlag is binnen de Nederlandse overheid voor security.txt. De standaard heeft een lage drempel voor de (technische) implementatie ervan. Er is ondersteuning beschikbaar (kennis en tools) vanuit de Nederlandse overheid die wordt voortgezet na verplichting van security.txt aan overheden", aldus een uitleg bij de consultatie.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.