Ga naar inhoud

Activision getroffen door datadiefstal na phishingaanval op medewerker


Aanbevolen berichten

Aanvallers zijn erin geslaagd om via een phishingaanval interne gegevens van gameontwikkelaar Activision te stelen, zo heeft het bedrijf bevestigd. Het zou gaan om gegevens van medewerkers en informatie over nog uit te brengen games en content. De phishingaanval vond afgelopen december plaats, waarbij medewerkers een sms-bericht ontvingen.

Het bericht linkte naar een phishingsite. Een medewerker vulde zijn gegevens op de site in, waarna de aanvallers om de 2FA-code vroegen, die de werknemer ook verschafte. Dat blijkt uit screenshots die door het Twitteraccount VX-Underground zijn gedeeld. Dat stelt ook dat meerdere werknemers de phishing-sms ontvingen, maar hier niet op reageerden. Deze medewerkers zouden de aanval echter ook niet hebben gerapporteerd.

Volgens Insider Gaming werkt de medewerker die wel in het bericht trapte voor de HR-afdeling. Met de gegevens van de werknemer wisten de aanvallers onder andere toegang tot namen, e-mailadressen, telefoonnummers, salarisgegevens en werklocaties te krijgen, alsmede informatie over nog te verschijnen games en content. Gegevens van spelers en broncode zijn volgens Activision niet buitgemaakt.

 

bron: https://www.security.nl

aangepast door Captain Kirk
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.