Ga naar inhoud

Microsoft adviseert meer locaties op Exchange-servers op malware te scannen


Aanbevolen berichten

Microsoft adviseert organisaties om meer locaties op hun Exchange-servers op malware te scannen. Eerder aangeraden uitzonderingen voor antivirussoftware kunnen dan ook beter worden verwijderd, aldus het techbedrijf. Jarenlange stelde Microsoft dat het beter was om bij het gebruik van virusscanners voor Exchange bepaalde folders, bestanden en processen van een scan door antivirussoftware uit te zonderen.

De tijden zijn echter veranderd, aldus Microsoft. Uitzonderingen voor tijdelijke ASP.NET bestanden, Inetsrv folders en de PowerShell en w3wp processen zijn niet langer nodig. Het is dan ook veel beter om deze bestanden en folders wel te scannen. Door deze uitzonderingen aan te houden bestaat namelijk het risico dat webshells en backdoors niet worden gedetecteerd, wat volgens Microsoft tot de meestvoorkomende beveiligingsproblemen behoren. Daarom wordt nu het advies gegeven om deze uitzonderingen in de gebruikte antivirussoftware te verwijderen.

Microsoft heeft naar eigen zeggen gevalideerd dat dit geen gevolgen heeft voor de prestaties en stabiliteit bij het gebruik van Microsoft Defender op Exchange Server 2019 met de laatste Exchange Server-updates. Het techbedrijf denkt dat de uitzonderingen ook veilig zijn te verwijderen in het geval van Exchange Server 2013 en 2016, maar heeft dit niet getest. Organisaties die toch tegen problemen bij deze versies aanlopen wordt in dergelijke gevallen aangeraden de uitzonderingen weer terug te zetten.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.