Ga naar inhoud

Proton VPN lanceert permanente kill switch om lekken ip-adres te voorkomen


Aanbevolen berichten

Vpn-provider Proton VPN heeft een permanente kill switch aan de Linux- en Windows-applicaties toegevoegd om het lekken van het ip-adres van gebruikers tegen te gaan. De software beschikte al enige tijd over een kill switch die al het externe netwerkverkeer van en naar het apparaat blokkeert totdat de applicatie weer verbinding met dezelfde vpn-server heeft. Dit moet voorkomen dat het echte ip-adres van de gebruiker lekt als de vpn-verbinding even wegvalt.

Deze kill switch werkt alleen wanneer de gebruiker een vpn-verbinding start en wordt uitgeschakeld wanneer de gebruiker handmatig de vpn-verbinding verbreekt of het apparaat uitzet. De nu geïntroduceerde permanente kill switch voorkomt alle uitgaande en inkomende verbindingen buiten de vpn-interface. "Dit houdt in dat je apparaat geen verbinding met internet heeft tenzij je eerst verbinding met onze vpn-servers maakt", aldus Proton VPN. Dit geldt ook wanneer de gebruiker handmatig de vpn-verbinding verbreekt of het apparaat uitschakelt of opstart.

De Windowsapplicatie maakt hiervoor gebruik van het Windows Filtering Platform, om zo via bepaalde filters alle verbindingen buiten de vpn-interface om te blokkeren. Bij de Linux-applicatie wordt gebruikgemaakt van een dummy netwerkinterface om al het uitgaande verkeer naar door te sturen en zo verbindingen te blokkeren. De Android-app van Proton VPN beschikte al enige tijd over een kill switch die nagenoeg op dezelfde manier als de permanente kill switch werkt.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.