Ga naar inhoud

Steam werkt vanaf 1 januari 2024 niet meer op Windows 7 of Windows 8.1


Aanbevolen berichten

Het populaire gamingplatform Steam zal vanaf 1 januari 2024 niet meer werken op Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1. Dat heeft ontwikkelaar Valve aangekondigd. Om van Steam en de games die via het platform zijn gekocht gebruik te kunnen maken moeten gebruikers naar een nieuwere versie van Windows upgraden. Veel softwareontwikkelaars zijn inmiddels de support van Windows 7 gestopt, maar de software blijft dan vaak nog wel werken, zij het met beveiligingsrisico's.

In het geval van de Steam-client is dat niet het geval en zal die vanaf 1 januari 2024 niet meer op de drie genoemde Windows-versies werken. Dit komt omdat belangrijke onderdelen van Steam afhankelijk zijn vanaf een embedded versie van Google Chrome, die niet langer meer op oudere Windows-versies werkt. Daarnaast zullen toekomstige Steam-versies Windows-beveiligingsupdates vereisen die alleen in Windows 10 en nieuwer aanwezig zijn.

Valve roept gebruikers dan ook om te upgraden naar een nieuwere Windows-versie. Volgens cijfers van Steam draait ruim 94 procent van de gebruikers Windows 10 of Windows 11. Windows 7 wordt door slechts 1,5 procent gebruikt. Begin dit jaar zette Steam een nieuw record neer met 32 miljoen mensen die op hetzelfde moment via het platform aan het gamen waren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.