Ga naar inhoud

WordPress-sites kwetsbaar door lek in plug-in Limit Login Attempts


Aanbevolen berichten

Honderdduizenden WordPress-sites zijn door een beveiligingslek in de plug-in Limit Login Attempts kwetsbaar voor aanvallen. Er is inmiddels een beveiligingsupdate uitgebracht, maar zo'n half miljoen websites hebben die nog niet geïnstalleerd. Limit Login Attempts moet bruteforce-aanvallen op WordPress-sites bemoeilijken. De plug-in zorgt ervoor dat ip-adressen na een aantal mislukte inlogpogingen op een blacklist worden geplaatst en niet meer mogen inloggen.

Limit Login Attempts is op meer dan 600.000 WordPress-sites actief. Een cross-site scripting-kwetsbaarheid in de plug-in, aangeduid als CVE-2023-1912, maakt het mogelijk voor aanvallers om de website over te nemen. Het beveiligingslek maakt het namelijk mogelijk om malafide JavaScript aan de database van de plug-in toe te voegen, die automatisch wordt uitgevoerd wanneer de beheerder de loggingpagina bekijkt, zo meldt securitybedrijf Wordfence.

Vorige week verscheen versie 1.7.2, waarin het probleem is verholpen. In de beschrijving van deze versie wordt alleen gesproken over "security fixes". Sinds de update uitkwam is Limit Login Attempts zo'n honderdduizend keer gedownload, wat inhoudt dat nog zo'n vijfhonderdduizend websites de update missen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.