Ga naar inhoud

Aanvallers gebruiken 5 jaar oud lek om met digitale videorecorders mee te kijken


Aanbevolen berichten

Aanvallers maken actief misbruik van een vijf jaar oude kwetsbaarheid in digitale videorecorders zodat ze met de videobeelden van aangesloten camera's kunnen meekijken, zo waarschuwt securitybedrijf Fortinet. Een firmware-update is niet beschikbaar. De kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2018-9995, bevindt zich in digitale videorecorders van TBK Vision met typenummer DVR4104 en DVR4216.

Deze apparaten worden echter ook onder andere merken aangeboden, zoals Novo, CeNova, QSee, Pulnix, XVR 5 in 1, Securus, Night OWL, DVR Login, HVR Login en MDVR. Het beveiligingslek maakt het mogelijk voor aanvallers om de authenticatie te omzeilen en als beheerder toegang te krijgen. Vervolgens is toegang tot de videofeed van aangesloten camera's mogelijk. De kwetsbaarheid is sinds april 2018 bekend, maar de fabrikant heeft nooit updates uitgebracht om het probleem te verhelpen.

TBK Vision claimt dat meer dan zeshonderdduizend camera's en vijftigduizend cctv-recorders van het bedrijf in omloop zijn. Fortinet zegt dat het onlangs een piek in het aanvallen heeft waargenomen waarbij werd geprobeerd om misbruik van CVE-2018-9995 te maken. Volgens het securitybedrijf laat dit zien dat dergelijke apparaten een aantrekkelijk doelwit voor aanvallers zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.