Ga naar inhoud

Datalek saas-aanbieder Brightly Software raakt drie miljoen gebruikers


Aanbevolen berichten

Een datalek bij de Amerikaanse saas-aanbieder Brightly Software raakt drie miljoen gebruikers, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Brightly Software is een dochteronderneming van Siemens en levert "intelligent asset management solutions" voor het beheer van gebouwen en onderhoud. Daarnaast biedt het ook een online cloudplatform voor onderwijsinstellingen genaamd SchoolDude. Dat wordt onder andere gebruikt voor beheer, gebouwautomatisering, inventarismanagement, alarmautomatisering en andere zaken.

Onlangs wist een aanvaller toegang tot de gegevens van SchoolDude-gebruikers te krijgen. Het gaat om naam, e-mailadres, accountwachtwoord, telefoonnummer en naam van schooldistrict. Uit een datalekmelding die bij de procureur-genaal van de Amerikaanse staat Maine werd gedaan blijkt dat van in totaal drie miljoen gebruikers de gegevens zijn gestolen. Hoe de aanval kon plaatsvinden laat Brightly Software niet weten. Vanwege het datalek heeft het bedrijf besloten om van alle gebruikers het wachtwoord te resetten.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.