Ga naar inhoud

Cisco-switches door middel van kritiek lek op afstand volledig over te nemen


Aanbevolen berichten

Verschillende switches van Cisco bevatten kritieke kwetsbaarheden waardoor een ongeauthenticeerde aanvaller de apparaten op afstand volledig kan overnemen. Proof-of-concept exploitcode waarmee er misbruik van de beveiligingslekken kan worden gemaakt is volgens Cisco al op internet te vinden. De in totaal vier kritieke kwetsbaarheden zijn aanwezig in de "Small Business Series Switches" van de netwerkfabrikant en bevinden zich in de webinterface van de apparaten.

De webinterface blijkt requests niet goed te valideren. Een aanvaller kan door het versturen van een speciaal geprepareerd request naar de webinterface in het ergste geval willekeurige code als root op de apparaten uitvoeren en zo volledige controle over de switch krijgen. De impact van de vier beveiligingslekken (CVE-2023-20159, CVE-2023-20160, CVE-2023-20161 en CVE-2023-20189) is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8. Cisco heeft firmware-updates beschikbaar gesteld om de problemen te verhelpen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.