Ga naar inhoud

MikroTik verhelpt kwetsbaarheid waardoor routers zijn over te nemen


Aanbevolen berichten

MikroTik heeft een kwetsbaarheid verholpen waardoor routers van het bedrijf door een ongeauthenticeerde aanvaller zijn over te nemen. Het beveiligingslek werd vijf maanden geleden al gedemonstreerd tijdens de Pwn2Own-wedstrijd in Toronto en volgens de organisatie meteen gemeld bij MikroTik, maar de routerfabrikant ontkent dit. Via het beveiligingslek kan een aanvaller die zich in hetzelfde netwerk als de router bevindt willekeurige code op het apparaat uitvoeren.

Pwn2Own is een jaarlijks terugkerende wedstrijd georganiseerd door het Zero Day Initiative (ZDI), waarbij onderzoekers worden beloond voor het demonstreren van onbekende kwetsbaarheden in allerlei producten. De betreffende fabrikant wordt vervolgens over het probleem ingelicht. Het ZDI stelt dat het MikroTik op 9 december 2022 heeft ingelicht over het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2023-32154.MikroTik zegt dat het de bugmelding nooit heeft ontvangen. Normaliter maakt het ZDI gerapporteerde kwetsbaarheden na een bepaalde tijd openbaar, ook al heeft de betreffende fabrikant nog geen patches beschikbaar gemaakt. Het bedrijf vroeg MikroTik op 9 mei om een update over de stand van zaken en stuurde een dag later op verzoek van de routerfabrikant de bugmelding nogmaals op.

Tevens stelde het ZDI dat het de details van de kwetsbaarheid op 17 mei openbaar zou maken. In een blogposting stelt MikroTik dat het probleem alleen speelt in MikroTik RouterOS versie 6.xx en 7.xx en zich alleen voordoet als de IPv6 advertisement receiver functionaliteit is ingeschakeld. Volgens MikroTik wordt de kwetsbare instelling zelden gebruikt. Als oplossing kunnen IPv6 advertisements worden uitgeschakeld of kan er worden geüpdatet naar een nieuwere versie van RouterOS, het besturingssysteem dat op MikroTik-routers draait.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.