Ga naar inhoud

Mozilla stopt ondersteuning Firefox op Windows 7 in september 2024


Aanbevolen berichten

Mozilla stopt volgend jaar september met de ondersteuning van Firefox op Windows 7, zo heeft de softwareontwikkelaar aangekondigd. Ook de support van meerdere macOS-versies wordt gestopt. Terwijl andere browsers, zoals Google Chrome en Microsoft Edge, al niet meer op de oude Windowsversie worden ondersteund, besloot Mozilla om Firefox-gebruikers op Windows 7 wel van beveiligingsupdates te voorzien. Nu is bekendgemaakt dat ook deze support zal stoppen.

Firefox versie 115 is de laatste ondersteunde versie voor gebruikers van Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1. De ESR-versie van Firefox 115 wordt tot en met september 2024 van beveiligingsupdates voorzien. Daarna zullen er geen patches meer verschijnen en adviseert Mozilla om naar een nog wel ondersteunde Windowsversie te migreren. Ook voor macOS 10.12, 10.13 en 10.14 zal Firefox 115 ESR de laatste ondersteunde versie zijn. Volgens cijfers van Mozilla draait 13 procent van de Firefox-gebruikers nog op Windows 7.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.