Ga naar inhoud

Barracuda adviseert besmette Email Security Gateway direct te vervangen


Aanbevolen berichten

Netwerkbeveiliger Barracuda heeft klanten opgeroepen om hun Email Security Gateway direct te vervangen als aanvallers die via een recent zerodaylek met malware hebben besmet. Eerder werd klanten al opgeroepen om de apparaten niet meer te gebruiken. De Email Security Gateway is een product dat e-mailverkeer op malware, phishing en andere zaken controleert.

Een kwetsbaarheid (CVE-2023-2868) in de gateway maakt het mogelijk voor een aanvaller, door het versturen van een speciaal geprepareerd .tar-bestand, systeemcommando's op de gateway uit te voeren en zo een backdoor te installeren. Het probleem wordt veroorzaakt doordat de gateway onvoldoende invoervalidatie uitvoert. De impact van het beveiligingslek is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.4.

Barracuda ontdekte het zerodaylek op 19 mei, nadat het een dag eerder voor verdacht verkeer van een gateway was gewaarschuwd. Verder onderzoek wees uit dat er sinds oktober 2022 misbruik van het lek is gemaakt om toegang tot gateways van klanten te krijgen. Daar installeerden de aanvallers allerlei malware om e-mailverkeer te monitoren en door middel van backdoors toegang te behouden.

Op 21 mei rolde Barracuda een script naar alle gecompromitteerde gateways om "ongeautoriseerde toegangsmethodes" tegen te gaan. Een dag eerder was het bedrijf al met een beveiligingsupdate gekomen. Hoeveel gateways zijn getroffen laat Barracuda niet weten. Klanten werden onder andere via de gebruikersinterface van de gateway gewaarschuwd. In een laatste update over het incident stelt Barracuda dat klanten van wie de gateway is gecompromitteerd die meteen dienen te vervangen. Barracuda geeft geen verdere details waarom dit advies nu wordt gegeven.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.