Ga naar inhoud

Duizenden WordPress-sites kwetsbaar door lek in Directorist-plug-in


Aanbevolen berichten

Duizenden zakelijke WordPress-sites lopen risico via een kwetsbaarheid in de Directorist-plug-in te worden overgenomen door aanvallers. WordPress.org heeft de plug-in tijdelijk gesloten, waardoor gebruikers de update voor het probleem niet via het WordPress-dashboard kunnen installeren en dit handmatig moeten doen. Dat laat securitybedrijf Wordfence weten, dat beheerders adviseert de update zelf te installeren of anders de plug-in tijdelijk te verwijderen.

Directorist is een op bedrijven gerichte plug-in waarmee het mogelijk is om rubrieksadvertenties en allerlei lokale telefoongidsen, van bijvoorbeeld restaurants, hotels, makelaars, evenementen en andere zaken, aan de WordPress-site toe te voegen. Volgens ontwikkelaar Wpwax maken meer dan tienduizend bedrijven er gebruik van. Een kwetsbaarheid in de plug-in maakt het mogelijk voor bezoekers die zich als 'subscriber' hebben kunnen registeren om het wachtwoord van de beheerder aan te passen en zo toegang tot de website te krijgen.

Het beveiligingslek werd begin april door Wordfence aan de ontwikkelaar gemeld, maar die gaf geen reactie. Daarop besloot WordPress.org om de plug-in tijdelijk te sluiten voor verder onderzoek. Inmiddels is er een update beschikbaar, maar die kan door de tijdelijke sluiting op WordPress.org niet meer via het WordPress-dashboard worden geïnstalleerd, wat inhoudt dat beheerders dit handmatig moeten doen. Vanwege deze reden heeft Wordfence besloten geen uitgebreide details over het lek (CVE-2023-1888) te delen, waarvan de impact op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld is met een 8.8.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.