Ga naar inhoud

Weer malafide extensies in Chrome Web Store met miljoenen downloads


Aanbevolen berichten

In de Chrome Web Store zijn weer malafide browser-extensies met miljoenen downloads ontdekt. Sommige van de extensies blijken al jaren in de Store te staan, zo meldt Wladimir Palant, beveiligingsonderzoeker en ontwikkelaar van de bekende adblocker Adblock Plus. Onlangs vond Palant al tientallen malafide apps in de Chrome Web Store die bij elkaar 87 miljoen downloads hadden. Deze extensies injecteerden code op elke door gebruikers bezochte websites.

Palant besloot verder onderzoek te doen en ontdekte weer een reeks dubieuze extensies. Die blijken onder andere gebruikers bij het bezoeken van bepaalde sites naar andere websites door te sturen. Volgens de onderzoeker gaat het om "affiliate fraud", waarbij extensies worden beloond voor het genereren van verkeer naar bepaalde sites. Van de 109 extensies die Palant onderzocht vroegen er 102 toegang tot alle websites die de gebruiker bezoekt, vaak in combinatie met de 'tabs privilege'. Daarmee kunnen de extensies te bezoeken sites detecteren en vervolgens de fraude plegen door de gebruiker naar een andere site door te sturen.

Niet alleen kunnen de extensies een uitgebreid profiel aanleggen van de websites die de gebruiker bezoekt, maar ook het injecteren van JavaScript op bezochte websites is mogelijk. Verder blijkt dat de extensies, die bij elkaar meer dan 62 miljoen gebruikers hebben, in strijd met het beleid van de Chrome Web Store zijn. Zo zijn meerdere extensies nagenoeg identiek aan elkaar en proberen ze zoveel mogelijk permissies als mogelijk te krijgen, terwijl dit niet voor de werking van de extensie is vereist.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.