Ga naar inhoud

Canon waarschuwt voor achterblijven wifi-wachtwoord bij wegdoen printers


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

Canon waarschuwt eigenaren van inkjetprinters dat wifi-wachtwoorden en andere wifi-gegevens tijdens het terugzetten van de standaardinstellingen niet worden verwijderd en in het geheugen van het apparaat kunnen achterblijven. Wanneer de printer wordt weggedaan kunnen deze gegevens in handen van derden komen. Gebruikers die zeker willen weten dat hun gegevens weg zijn moeten twee resets doen.

Zowel de zakelijke printers van Canon als die voor eindgebruikers bieden de optie om de instellingen te resetten en zo de standaardwaardes terug te zetten. Volgens Canon kan gevoelige informatie over de wifi-verbinding na deze reset in het geheugen achterblijven. Bij het wegdoen, verkopen, lenen of laten repareren van de printer loopt deze data risico. Om ervoor te zorgen dat de gegevens echt weg zijn adviseert Canon om twee keer een reset uit te voeren. Het probleem speelt bij 140 modellen/series van de inkjetprinters van Canon (pdf).

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.