Ga naar inhoud

Google kan vanaf 1 december inactieve accounts gaan verwijderen


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

Google kan vanaf 1 december inactieve accounts gaan verwijderen, zo heeft het techbedrijf vorige week nogmaals aan gebruikers laten weten. Eerder dit jaar maakte Google bekend dat het accounts waar gebruikers twee jaar lang niet op hebben ingelogd kan verwijderen. Volgens het techbedrijf maken "onbeheerde accounts" vaak gebruik van oude of hergebruikte wachtwoorden die mogelijk zijn gecompromitteerd.

Tevens claimt Google dat dergelijke accounts vaak geen gebruikmaken van tweefactorauthenticatie (2FA). Op basis van intern onderzoek blijkt dat inactieve accounts minstens tien keer minder vaak 2FA hebben ingesteld dan actieve accounts. Daardoor zouden verlaten accounts een groter risico lopen, aldus Google. Door een aanpassing van het "inactiviteitsbeleid" kan Google accounts die al twee jaar inactief zijn gaan verwijderen, waaronder de inhoud. Het gaat dan bijvoorbeeld om Gmail, Google Workspace en Google Photos waar volgens Google naast het account ook de inhoud van wordt verwijderd.

Daarbij noemt Google 1 december als eerste datum waar vanaf het verwijderen kan plaatsvinden. Voordat een account daadwerkelijk wordt verwijderd zullen gebruikers gedurende een periode van verschillende maanden meerdere waarschuwingen ontvangen. Die worden zowel naar het Google-adres als hersteladres gestuurd als dat is ingesteld. Om gebruikers hierop te wijzen stuurde Google vorige week aan gebruikers een e-mail.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.