Ga naar inhoud

Ivanti waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in oude versie MobileIron Core


Aanbevolen berichten

Softwarebedrijf Ivanti waarschuwt voor een kritieke kwetsbaarheid in MobileIron Core waardoor een ongeauthenticeerde aanvaller toegang tot de server kan krijgen. Het beveiligingslek is aanwezig in versie 11.2 van de software, die sinds vorig jaar maart end-of-life is. Ivanti zal dan ook geen beveiligingsupdate voor de kwetsbaarheid uitbrengen. In versie 11.3 van MobileIron Core is het beveiligingslek 'onbedoeld' verholpen bij het oplossen van een andere bug.

MobileIron Core is een mobile management software engine waarmee mobile device management (MDM) mogelijk is. Organisaties kunnen via deze oplossing de mobiele apparaten van hun medewerkers beheren, bijvoorbeeld als het gaat om toegestane applicaties of bepaald beleid. Via het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2023-35082, in MobileIron Core 11.2 kan een ongeauthenticeerde aanvaller toegang tot de MobileIron-server krijgen. Vervolgens is het mogelijk om aanpassingen aan de server door te voeren en toegang tot persoonlijke informatie van gebruikers te krijgen.

De impact van de kwetsbaarheid is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 10.0. Organisaties die nog met de niet meer ondersteunde versie werken wordt opgeroepen om te upgraden naar Ivanti Endpoint Manager Mobile (EPMM), zoals de oplossing nu wordt genoemd. "Dat is de beste manier om je omgeving tegen dreigingen te beschermen", aldus Ivanti. Twee zerodaylekken in EPMM blijken sinds april te zijn gebruikt bij aanvallen tegen de Noorse overheid en organisaties.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.