Ga naar inhoud

Brave biedt afbeelding- en videozoekmachine zonder Bing en Google


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

De zoekmachine van browserontwikkelaar Brave biedt gebruikers voortaan de mogelijkheid om naar afbeeldingen en video's te zoeken zonder dat er uit Bing of Google moet worden gekozen. Brave biedt met Brave Search naar eigen zeggen een op privacygerichte zoekmachine. Hiervoor maakte de zoekmachine echter gebruik van Microsofts Bing-zoekmachine. Brave besloot eerder dit jaar geen gebruik meer van Bing te maken.

Daardoor krijgen gebruikers van Brave Search alleen nog zoekresultaten te zien die van de Brave Index afkomstig zijn. De Index bevatte echter nog niet voldoende resultaten voor foto's en video's. Daarop besloot Brave geen video's en foto's meer vanuit de eigen index te tonen, maar gebruikers de optie te bieden om via Bing en Google te zoeken. "We beseffen dat de redirect-optie niet erg populair bij sommige van onze gebruikers was", stelt Brave.

Sinds april werden meer video's en foto's door de Brave Index geïndexeerd en die worden vanaf nu door de zoekmachine aangeboden. Daardoor hoeven gebruikers niet meer tussen Bing of Google te kiezen en kunnen ze binnen Brave Search blijven voor het zoeken naar afbeeldingen en video's. Brave Search is de standaard zoekmachine binnen Brave-browser en ook via seach.brave.com beschikbaar.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.