Ga naar inhoud

SIDN migreert .nl-domein naar nieuw te bouwen registratieplatform


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), de organisatie die de .nl-domeinnamen beheert, gaat het .nl-domein naar een nieuw registratieplatform migreren dat het samen met het Canadese CIRA zal ontwikkelen en beheren. CIRA is verantwoordelijk voor het .ca-domein. Na de migratie zal .nl draaien op een nieuwe cloudversie van het huidige CIRA Registry Platform.

Er zijn inmiddels meer dan 6,3 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd. In 2010 lanceerde SIDN het Domeinnaam Registratie Systeem (DRS) 5, voor het registreren en verhuizen van .nl-domeinnamen. SIDN zocht een opvolger voor DRS5 en besloot uiteindelijk om in samenwerking met een bestaande registry een nieuw systeem te ontwikkelen. "De keuze viel op CIRA vanwege de toonaangevende technologie, interne expertise en gedeelde waarden", aldus SIDN, dat in het verleden vaker met CIRA samenwerkte.

"Op kortere termijn zijn er voordelen door onder andere een versnelde ingebruikname van een nieuw, state-of-the-art registratiesysteem tegen lagere kosten en met lagere risico's dan wanneer we alles van voren af aan intern zouden ontwikkelen", zegt SIDN-directeur Roelof Meijer. Financiële details met betrekking tot de overeenkomst worden op dit moment niet bekendgemaakt.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.