Ga naar inhoud

Bitwarden voorziet browser-extensie van support voor passkeys


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

Bitwarden heeft support voor passkeys aan de browser-extensie van de wachtwoordmanager toegevoegd, tot ongenoegen van gebruikers die ondersteuning ook in de mobiele app wilden. Met Bitwarden 2023.10.0 is het mogelijk om passkeys in de wachtwoordkluis op te slaan en die vervolgens via de browser-extensie te gebruiken om in te loggen.

Passkeys zijn een gezamenlijk initiatief van Apple, Google en Microsoft en moeten wachtwoorden overbodig maken. Ze zijn gebaseerd op de Web Authentication (WebAuthn) standaard en maken gebruik van public key cryptography. Gebruikers moeten eerst een passkey voor een account of website genereren. De bijbehorende private key blijft op het toestel van de gebruiker, terwijl de bijbehorende public key door de website of app wordt opgeslagen. Het toestel van de gebruiker genereert vervolgens een signature gebaseerd op de private key die bij het inloggen wordt verstuurd.

Tijdens het inloggen gebruikt de website of app waarop wordt ingelogd de public key om de signature van de private key te verifiëren. Om de passkey op het toestel te kunnen gebruiken moet eerst een vinger of het gezicht van de gebruiker worden gescand, of een ontgrendelingspatroon of pincode worden opgegeven. Passkeys maken namelijk gebruik van het mechanisme waarmee het betreffende apparaat of systeem van de gebruiker wordt ontgrendeld. Ze zijn echter niet gebonden aan het betreffende apparaat en dezelfde private key kan op meerdere toestellen bestaan.

Verschillende wachtwoordmanagers ondersteunen inmiddels passkeys of hebben support hiervoor aangekondigd. Op Reddit en Hacker News reageren veel Bitwarden-gebruikers teleurgesteld dat de support voor passkeys alleen in de browser-extensie aanwezig is en niet in de mobiele app. Wanneer dit zal worden toegevoegd is nog onbekend. Bitwarden organiseert op 9 november een webcast over 'Bitwarden and Passkeys'.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.