Ga naar inhoud

Windows 11 laat gebruikers meer vooraf geïnstalleerde apps verwijderen


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

Windows 11 gaat gebruikers de optie geven om meer vooraf geïnstalleerde apps te verwijderen. Dat heeft Microsoft bij de aankondiging van een nieuwe Windows 11 Insider Preview Build laten weten. Gebruikers kunnen na de installatie al bepaalde apps verwijderen, maar niet allemaal. Met Preview Build 23585 van Windows 11 is het mogelijk om de Camera app, Cortana, Photos app en People app te verwijderen, alsmede de Remote Desktop (MSTSC) client.

Vanaf maart 2024 moeten verschillende grote techbedrijven, waaronder Microsoft, aan de nieuwe Digital Markets Act (DMA) voldoen. Door de DMA moeten gebruikers onder andere vooraf geïnstalleerde apps kunnen verwijderen. Ook mogen app-ontwikkelaars niet meer worden gedwongen om het betaalsysteem te gebruiken van appstores en mogen platforms eigen producten of diensten niet bevoordelen, bijvoorbeeld door ze bovenaan de zoekresultaten te zetten. Verder zorgt de DMA ervoor dat gebruikers eigen data van een platform naar een ander platform kunnen meenemen en chatdiensten interoperabel zijn.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.