Ga naar inhoud

Juniper meldt actief misbruik van kritiek beveiligingslek in routers en firewalls


Aanbevolen berichten

Aanvallers maken actief misbruik van een kritieke kwetsbaarheid in de firewalls, routers en switches van fabrikant Juniper om organisaties aan te vallen, zo melden het bedrijf en het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security. Juniper kwam op 17 augustus van dit jaar met updates voor vijf kwetsbaarheden in Junos OS, het besturingssysteem dat op de netwerkapparaten van de fabrikant draait.

Eén van deze kwetsbaarheden, aangeduid als CVE-2023-36845, maakt het mogelijk voor een ongeauthenticeerde aanvaller om op afstand code op de apparaten uit te voeren. De impact van dit beveiligingslek is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8. De andere vier kwetsbaarheden hebben een lagere impact, maar zijn bij elkaar ook te gebruiken voor het uitvoeren van een aanval. Alle vijf de beveiligingslekken worden bij de aanvallen misbruikt.

Het CISA heeft Amerikaanse federale overheidsinstanties opgedragen om de updates voor 17 november te installeren en roept andere organisaties op om de patches ook zo snel mogelijk te installeren mocht dat nog niet zijn gedaan.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.