Ga naar inhoud

Internet.nl lanceert Docker-container voor testen van servers op standaarden


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

Internet.nl heeft een Docker-container gelanceerd waarmee het mogelijk is om web- en mailservers op moderne internetstandaarden te testen. Daarnaast moet het 'kant-en-klaar Docker-pakket' ervoor zorgen dat het uitrollen, doorontwikkelen, testen en schalen van de code veel eenvoudiger wordt. Internet.nl is een initiatief van het Platform Internetstandaarden en maakt het mogelijk om websites, mailservers en verbindingen op verschillende standaarden te testen. Het gaat dan bijvoorbeeld om zaken als IPv6, DNSSEC, HTTPS, HSTS, DANE en RPKI.

"Tot nu toe was het opzetten van Internet.nl uitdagend en omslachtig. Dit was regelmatig een ergernis voor onszelf, en belemmerde ook anderen die de Internet.nl-code wilden gebruiken en eraan wilden bijdragen", aldus de ontwikkelaars. De Docker-container moet het eenvoudiger maken om servers te gaan testen. "Niet alleen op onze eigen servers die de afgelopen 12 maanden meer dan 5 miljoen tests hebben uitgevoerd, maar ook op de servers van anderen", laten de ontwikkelaars verder weten.

"Wij geloven dat deze 'containerisation' van Internet.nl een enorme stap voorwaarts is", zegt Gerben Klein Baltink, voorzitter van Platform Internetstandaarden dat Internet.nl ontwikkelt. "Het 'kant-en-klare' pakket maakt het gebruik van de code gebruiksvriendelijker voor onszelf en voor anderen. Dat komt ook de kwaliteit van de code ten goede." De nieuwe versie moet het voor anderen eenvoudiger maken om de Internet.nl-code op hun eigen servers te gebruiken of voor externe ontwikkelaars om aan het project bij te dragen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.