Ga naar inhoud

FBI haalt IPstorm-botnet offline dat besmette systemen als proxy gebruikte


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

De FBI heeft het IPstorm-botnet offline gehaald, dat besmette systemen als proxy gebruikte. Volgens de beheerder, die inmiddels in de Verenigde Staten schuld heeft bekend, telde het botnet 23.000 proxies. Het Amerikaanse ministerie van Justitie stelt dat de IPstorm-malware wereldwijd Android-, Linux-, macOS- en Windows-systemen infecteerde. De besmette systemen werden vervolgens via de websites proxx.io en proxx.net als proxy aangeboden.

Klanten van de proxydienst betaalden honderden dollars per maand om hun verkeer via de besmette machines te laten lopen. De botnetbeheerder bekende dat hij minstens 550.000 dollar met het proxybotnet heeft verdiend. Naast de 'plea agreement' waarmee de verdachte schuld bekende, heeft hij ook aangegeven afstand van al zijn cryptowallets te doen die voor de dienst werden gebruikt. De verdachte bekende drie keer schuldig te zijn aan het beschadigen van beveiligde computers, waarop een gevangenisstraf van maximaal dertig jaar staat.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.