Ga naar inhoud

Mozilla investeert onbekend bedrag in e-mailbeveiliger Sendmarc


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een onbekend bedrag in e-mailbeveiliger Sendmarc geïnvesteerd. Het bedrijf helpt ondernemingen en organisaties bij het implementeren van DMARC voor hun e-mail. Dit is een protocol dat gespoofte e-mails moet detecteren en voorkomen en wordt boven twee andere standaarden gebruikt, namelijk Sender Policy Framework (SPF) and DomainKeys Identified Mail (DKIM).

Via DMARC kan een organisatie aangeven wat een e-mailserver moet doen met e-mails die niet aan het gepubliceerde SPF- en DKIM-beleid voldoen. Op deze manier kunnen spam en phishingmails worden gestopt. Sendmarc is wereldwijd actief en wordt onder andere door Fortune 500-bedrijven gebruikt. Mozilla heeft nu een belang in het bedrijf genomen, maar wil de omvang van de investering nog niet bekendmaken.

"De investering helpt Sendmarc om essentiële DMARC-bescherming aan duizenden klanten wereldwijd te bieden", aldus de Firefox-ontwikkelaar. Mozilla doet de investering via het eigen durfkapitaalfonds Mozilla Ventures, dat investeert in tech start-ups die voor een beter internet zorgen, zo laat Mozilla verder weten.

"DMARC, SPF en DKIM zijn een essentiële combinatie om veilig te e-mailen", zo stelt het Forum Standaardisatie. De beveiligingsstandaard is verplicht voor alle Nederlandse overheidsdomeinnamen, maar in de praktijk blijkt dat de overheid achterloopt bij het implementeren van de standaarden.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.