Ga naar inhoud

Ddos-botnet infecteert routers en videorecorders via zerodaylekken


Aanbevolen berichten

Een botnet dat besmette apparaten ddos-aanvallen laat uitvoeren maakt gebruik van twee zerodaylekken om routers en digitale videorecorders te infecteren, zo meldt internetbedrijf Akamai. Aangezien er nog geen beveiligingsupdates voor de problemen beschikbaar zijn, die worden volgende maand verwacht, heeft Akamai de namen van de fabrikanten en kwetsbare modellen niet vrijgegeven.

Het botnet heeft het voorzien op routers en videorecorders met standaard admin-inloggegevens. De zeroday-exploit tegen de routerfabrikant lijkt tegen één model gericht te zijn, maar een variant van dit model lijkt ook kwetsbaar te zijn. De feature waar de aanvallers misbruik van maken komt veel voor en het is volgens Akamai dan ook mogelijk dat de code ook bij andere producten wordt hergebruikt.

In het geval van de videorecorderfabrikant maakt dit bedrijf zo'n honderd verschillende camera's. Aangezien het niet mogelijk is om vanaf het internet systeeminformatie van besmette apparaten te achterhalen is onduidelijk hoeveel modellen kwetsbaar zijn. Akamai heeft zoals gezegd nog geen uitgebreide technische details gegeven. Wel heeft het internetbedrijf Snort- en YARA-rules beschikbaar gemaakt waarmee beheerders mogelijke infecties in hun netwerken kunnen detecteren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.