Ga naar inhoud

Kritiek lek in WordPress-plug-in laat aanvaller wachtwoord admin wijzigen


Aanbevolen berichten

Een kritieke kwetsbaarheid in de WordPress-plug-in UserPro maakt het mogelijk voor aanvallers om het wachtwoord van elke willekeurige gebruiker te wijzigen, waaronder de admin, en zo de site over te nemen. De ontwikkelaars van UserPro, dat op meer dan twintigduizend websites is geïnstalleerd, werden op 10 mei ingelicht en kwamen op 31 oktober met een patch die het probleem volledig verhelpt.

UserPro biedt WordPress-sites extra gebruikersbeheer, zoals aangepaste registratieformulieren en inlogvensters. Een beveiligingslek in de plug-in, aangeduid als CVE-2023-2449, maakt het mogelijk voor aanvallers om de wachtwoorden van alle gebruikers te wijzigen. Het probleem wordt veroorzaakt doordat de plug-in de standaard wachtwoordresetfunctie van WordPress gebruikt gecombineerd met onvoldoende validatie van de resetfunctie.

"De functie gebruikt de plaintext waarde van de wachtwoordreset-key in plaats van een gehashte waarde, wat inhoudt dat die eenvoudig is te achterhalen en te gebruiken", aldus securitybedrijf Wordfence dat het probleem ontdekte en rapporteerde. Om misbruik van CVE-2023-2449 te kunnen maken moet een aanvaller wel over een andere kwetsbaarheid beschikken, maar twee van dergelijke lekken werden ook door Wordfence ontdekt.

Nadat de ontwikkelaars op 10 mei waren ingelicht kwamen die op 27 juli met een gedeeltelijke oplossing. Op 31 oktober verscheen versie 5.1.5 van de plug-in waarin het probleem volledig is verholpen. Wordfence heeft de details nu openbaar gemaakt. De impact van de kwetsbaarheid is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.