Ga naar inhoud

OpenSSL kan Windows-certificaatstore voor rootcertificaten gebruiken


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

De makers van OpenSSL hebben een nieuwe versie uitgebracht die nu ook de Windows-certificaatstore als locatie van vertrouwde rootcertificaten kan gebruiken. OpenSSL behoort tot de meestgebruikte software voor het versleutelen van internetverbindingen. Websites maken er bijvoorbeeld gebruik van om het verkeer van en naar bezoekers te versleutelen.

OpenSSL kan ook met certificaten werken en gebruikers kunnen certificaten die ze vertrouwen in een directory van de applicatie plaatsen. Met OpenSSL 3.2 is het nu ook mogelijk om de store met certificaten die Windows vertrouwt als locatie van vertrouwde rootcertificaten te gebruiken. Dit moet op dit moment nog handmatig worden ingeschakeld, maar zal in een toekomstige versie waarschijnlijk standaard ingesteld worden. Daarnaast zijn erin OpenSSL 3.2 verschillende andere nieuwe features toegevoegd en is de support voor algoritmes uitgebreid.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.