Ga naar inhoud

Twintigduizend Microsoft Exchange-servers op internet zijn end-of-life


Aanbevolen berichten

Op internet zijn zo'n twintigduizend Microsoft Exchange-servers te vinden die end-of-life zijn en geen beveiligingsupdates meer ontvangen. In Nederland gaat het om zo'n zeshonderd servers, aldus de Shadowserver Foundation op basis van eigen scans. De Shadowserver Foundation is een in Nederland en de Verenigde Staten geregistreerde non-profitstichting die zich bezighoudt met de bestrijding van botnets en cybercrime.

De organisatie scant regelmatig op kwetsbare systemen. Laatst werd er gescand op Exchange-servers die end-of-life zijn. Dan blijkt dat erop internet zo'n twintigduizend van dergelijke systemen zijn te vinden. Het grootste deel staat in de Verenigde Staten en Duitsland, met respectievelijk vijfduizend en bijna drieduizend machines. In Nederland telt de Shadowserver Foundation 612 servers. Het grootste deel van de niet meer ondersteunde servers draait Exchange Server 2013. Deze versie van Exchange ontvangt sinds 11 april van dit jaar geen beveiligingsupdates meer.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.