Ga naar inhoud

Facebook stopt met versturen van PGP-versleutelde e-mails naar gebruikers


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

Facebook stopt met het versturen van PGP-versleutelde e-mails naar gebruikers, zo heeft het platform laten weten. Gebruikers konden instellen dat Facebook voor e-mailnotificaties gebruikmaakte van Pretty Good Privacy (PGP). Hiervoor moesten gebruikers hun OpenPGP public key bij Facebook uploaden en de public key van Facebook binnen hun eigen e-mailomgeving importeren, zodat gecontroleerd kon worden dat het bericht van Facebook afkomstig was.

De feature werd acht jaar geleden geïntroduceerd, maar zal vandaag worden verwijderd, meldt TechCrunch. Hoeveel mensen er nog van de feature gebruikmaakten wil Facebook niet zeggen. Acht jaar geleden liet PGP-uitvinder Phil Zimmermann weten dat hij er geen gebruik van PGP maakte omdat er geen PGP-software voor zijn Mac beschikbaar was. Facebookgebruikers die versleutelde e-mailnotificaties ontvingen zullen vanaf vandaag onversleutelde berichten toegestuurd krijgen. Het is echter mogelijk om de e-mailnotificaties uit te zetten.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.