Ga naar inhoud

Microsoft: malafide advertenties leiden tot ransomware-aanvallen


Aanbevolen berichten

Aanvallers maken gebruik van malafide advertenties om uiteindelijk ransomware-aanvallen op organisaties uit te kunnen voeren, zo waarschuwt Microsoft. Via de advertenties wordt de 'Danabot' malware verspreid. Deze malware kan opgeslagen inloggegevens stelen, toetsaanslagen opslaan en aanvallers toegang tot het besmette systeem geven. Zo kunnen aanvallers ook andere malware installeren, waaronder ransomware.

Danabot wordt als 'malware-as-a-service' aangeboden, oorspronkelijk gericht op het stelen van inloggegevens en plegen van bankfraude. Microsoft heeft naar eigen zeggen een 'malvertising' campagne ontdekt gebruikt om de Danabot-malware te verspreiden die vervolgens wordt gebruikt voor aanvallen met de Cactus-ransomware. Het gaat hierbij om een private versie van de malware, en niet de versie die als service beschikbaar is.

De verantwoordelijke aanvallers zouden in het verleden vaak de Qakbot-malware bij hun aanvallen hebben ingezet, maar de infrastructuur van deze malware werd eind augustus tijdens een internationale politieoperatie offline gehaald. Microsoft adviseert organisaties onder andere om sterk wachtwoordbeleid in te voeren. Details over de gebruikte advertenties zijn niet gegeven.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.