Ga naar inhoud

WordPress waarschuwt voor kritiek lek waardoor websites zijn over te nemen


Aanbevolen berichten

WordPress waarschuwt voor een kritieke kwetsbaarheid waardoor websites op afstand zijn over te nemen. Via het beveiligingslek is in bepaalde omstandigheden remote code execution mogelijk. Beheerders worden dan ook aangeraden om direct te updaten naar WordPress 6.4.2 waarin het probleem is verholpen. Het beveiligingslek is niet direct te misbruiken in WordPress 'core'. Hiervoor is een aparte kwetsbaarheid in bijvoorbeeld een plug-in of theme vereist.

De benodigde 'object injection' kwetsbaarheden komen echter op grote schaal voor in themes en plug-ins, aldus securitybedrijf Wordfence. Door deze beveiligingslekken met de kwetsbaarheid in WordPress zelf te combineren kunnen aanvallers websites op afstand volledig overnemen. Het beveiligingslek zit sinds versie 6.4 in WordPress. Wordfence stelt dat de meeste WordPress-sites automatisch de update zullen installeren, maar adviseert beheerders om te controleren of ze up-to-date zijn.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.