Ga naar inhoud

Mozilla VPN kon WireGuard-encryptiesleutel en ip-adres gebruikers lekken


Aanbevolen berichten

Door verschillende kwetsbaarheden in Mozilla VPN kon het ip-adres van gebruikers lekken alsmede de WireGuard-encryptiesleutel gebruikt voor de versleuteling, zo ontdekten onderzoekers van securitybedrijf Cure53 die Mozillas vpn-dienst onderzochten (pdf). De problemen zijn inmiddels verholpen. De onderzoekers vonden in totaal zeven kwetsbaarheden, waarvan er één als kritiek werd aangemerkt.

Het gaat om een probleem dat zich voordeed met de Mozilla VPN-app voor iOS. De WireGuard-configuratie, inclusief encryptiesleutel, werd op zo'n manier in de iOS Keychain opgeslagen dat die onderdeel van in iCloud opgeslagen back-ups werd. Deze back-ups zijn versleuteld, maar niet end-to-end versleuteld. "De secret key voor de Keychain met de WireGuard private key zal altijd toegankelijk voor Apple zijn, en kan zo door opsporingsdiensten worden gevorderd", aldus de onderzoekers.

Een andere kwetsbaarheid met een 'high' impact maakte het mogelijk voor malafide extensies in de browser van de gebruiker om de vpn-verbinding uit te schakelen. De impact van de overige vijf beveiligingslekken werd als 'medium' beoordeeld. Het ging onder andere om een probleem waardoor het ip-adres van gebruikers kon lekken via de captive portal detectie. Hierbij werd een onversleuteld HTTP request buiten de vpn-tunnel om gestuurd. In het rapport krijgt Mozilla het advies om meer tijd en middelen te investeren in het analyseren van alle mogelijke aanvalsvectoren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.