Ga naar inhoud

Mobiele wachtwoordmanagers kunnen via autofill inloggegevens lekken


Aanbevolen berichten

Mobiele wachtwoordmanagers kunnen via de autofill-functie van Android-apps de inloggegevens van gebruikers lekken, zo hebben onderzoekers aangetoond. Wanneer een gebruiker op een Android-app wil inloggen kan die een inlogpagina via WebView laden. Daarbij kan het voorkomen dat de wachtwoordmanager niet weet waar de inloggegevens moeten worden ingevuld, namelijk in de WebView-pagina of direct in de onderliggende app.

WebView is een belangrijk onderdeel van Android voor het weergeven van webpagina's. Het is een los browservenster dat ontwikkelaars in hun apps kunnen toepassen en maakt het mogelijk om websites en pagina's binnen de schermlay-out van de applicatie weer te geven. De WebView-engine is een standaardonderdeel van Android. Wanneer een app via WebView een inlogpagina weergeeft, zal de autofill-functie voor het automatisch invullen van inloggegevens worden aangeroepen.

Wanneer gebruikers bijvoorbeeld op een muziek-app op hun Androidtelefoon willen inloggen, en er wordt gekozen voor inloggen via Facebook of Google, zal de muziek-app de inlogpagina van Facebook of Google via een WebView binnen de app laden. Wanneer de wachtwoordmanager wordt aangeroepen om de inloggegevens automatisch in te vullen, zou dit idealiter in de WebView-pagina moeten gebeuren. De onderzoekers ontdekten dat de autofill-functie onbedoeld de inloggegevens aan de onderliggende app doorgeeft.

Dit zou met name een probleem zijn in het geval van malafide apps, die zo inloggegevens van gebruikers kunnen stelen. Volgens de onderzoekers is de 'AutoSpill' kwetsbaarheid onder andere aanwezig in 1Password, LastPass, Keeper en Enpass. 1Password laat tegenover TechCrunch weten dat het aan een beveiligingsupdate werkt. LastPass zegt dat het gebruikers via een pop-up voor eventuele aanvallen waarschuwt.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.