Ga naar inhoud

Google dicht achtste zeroday-kwetsbaarheid in Chrome van dit jaar


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

Google heeft voor de achtste keer dit jaar een actief aangevallen zeroday-kwetsbaarheid in Chrome verholpen. Het beveiliigignslek, aangeduid als CVE-2023-7024, bevindt zich in het WebRTC-onderdeel van Chrome, dat browsers van Real-Time Communicatie (RTC) voorziet, zoals online video.

De impact van de kwetsbaarheid is beoordeeld als "high". Het gaat in dit geval om beveiligingslekken waardoor een aanvaller in het ergste geval code binnen de context van de browser kan uitvoeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen en zo gevoelige informatie van gebruikers te stelen. Ook kwetsbaarheden om uit de Chrome-sandbox te ontsnappen vallen hieronder. Beveiligingslekken met het stempel "high" zijn op zichzelf niet voldoende om een systeem over te nemen. Hiervoor zou een tweede kwetsbaarheid zijn vereist, bijvoorbeeld in het onderliggende besturingssysteem.

Google geeft geen details over de doelwitten van de waargenomen aanvallen en hoe ze precies plaatsvinden. De kwetsbaarheid werd gevonden door een onderzoeker van Googles Threat Analysis Group. Deze groep houdt zich bezig met het bestrijden van door overheden gesponsorde en uitgevoerde aanvallen tegen Google en diens gebruikers. Drie weken geleden kwam Google ook al met een update voor een zeroday die door deze groep was ontdekt.

Google Chrome 120.0.6099.129/130 is beschikbaar voor Windows, voor Linux en macOS is versie 120.0.6099.129 verschenen. Updaten zal op de meeste systemen automatisch gebeuren. Dit kan in het geval van actief aangevallen kwetsbaarheden echter tot zeven dagen duren. Gebruikers die direct de update willen ontvangen zullen een handmatige controle moeten uitvoeren. Voor gebruikers van Microsoft Edge, dat net als Chrome op Googles Chromium-browser is gebaseerd, is nog geen update beschikbaar.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.