Ga naar inhoud

Volledig versleuteld web dichtbij, maar groei HTTPS-sites stagneert


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

Een volledig versleuteld web is dichtbij, maar de groei van het aantal HTTPS-sites stagneert. Volgens Google wordt 95 procent van de websites inmiddels via HTTPS geladen, terwijl Firefox dit op 80 procent houdt. Eind 2019 meldde Firefox al een zelfde percentage. Volgens de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF zijn er verschillende redenen waarom nog altijd vijf tot twintig procent van de websites via het onversleutelde HTTP wordt geladen.

Sommige websites zijn oud en worden niet meer beheerd. Een klein percentage van de websites heeft opzettelijk besloten om alleen via HTTP toegankelijk te zijn. Verder ondersteunen sommige mobiele ecosystemen geen 'HTTPS by default' en wordt als laatste gewezen naar toegankelijkheidsobstakels voor het verkrijgen van TLS-certificaten gebruikt voor HTTPS.

De EFF hekelt ook de manier waarop sommige mobiele apparaten met webverkeer omgaan. "Te vaak versturen mobiele apps onversleutelde data." De Amerikaanse burgerrechtenbeweging, die aan de wieg stond van de HTTPS Everywhere-extensie voor browsers, ziet dan ook het standaard gebruik van HTTPS door mobiele apps als het volgende strijdgebied. Toch stelt de EFF dat een volledig versleuteld web uiteindelijk haalbaar is.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.