Ga naar inhoud

Let’s Encrypt voorziet meer dan 377 miljoen websites van gratis tls-certificaat


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

Certificaatautoriteit Let's Encrypt voorziet inmiddels meer dan 377 miljoen websites van een gratis tls-certificaat, ruim 55 miljoen meer dan een jaar geleden. Let's Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG), een non-profitorganisatie die honderd procent afhankelijk van donaties is, en heeft een volledig versleuteld web als doel.

Dagelijks geeft Let's Encrypt, dat uit 27 medewerkers bestaat, drie miljoen certificaten uit, die websites gebruiken voor het opzetten van een versleutelde verbinding met gebruikers. Een jaar geleden waren dat er nog 2,5 miljoen. Volgens Sarah Gran,vicepresident van het ISRG, was Let's Encrypt een 'game changer' voor internetveiligheid. Websites kunnen via de certificaatautoriteit kosteloos, geautomatiseerd en van een betrouwbare partij een tls-certificaat verkrijgen.

De certificaten van Let's Encrypt zijn geldig voor een periode van negentig dagen, maar dat zal volgend jaar een stuk korter worden. Let's Encrypt is van plan om certificaten maximaal tien dagen geldig te laten zijn, wat de impact van gecompromitteerde private keys van het certificaat moet verminderen, aldus Gran.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.