Ga naar inhoud

Malware in illegale software besmet 40.000 computers met cryptominer


Aanbevolen berichten

In minder dan twee maanden tijd zijn meer dan veertigduizend computers via illegale software besmet geraakt met een cryptominer, zo stelt antivirusbedrijf Doctor Web. De malware zit verborgen in illegale versies van onder andere Adobe-software en Microsoft Office die via Telegram-kanalen en websites worden aangeboden. Eenmaal actief voegt de malware-loader zich toe aan de uitzonderingen van Windows Defender en zorgt ervoor dat de computer niet kan worden uitgeschakeld of in slaapstand kan.

Het doel van de malware is om de rekenkracht van de computer te gebruiken voor het minen van cryptovaluta. Daarnaast wordt ook een rootkit geïnstalleerd die Windows Update uitschakelt, toegang tot websites blokkeert en verschillende maatregelen neemt om detectie van de cryptominer door de gebruiker te voorkomen. Zo wordt bijvoorbeeld het cryptominingproces gestopt wanneer de gebruiker software draait om processen op de computer te monitoren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.