Ga naar inhoud

Citrix waarschuwt voor zerodaylekken in NetScaler ADC en Gateway


Aanbevolen berichten

Citrix waarschuwt organisaties voor twee actief aangevallen zerodaylekken in NetScaler ADC en Gateway waardoor een aanvaller een denial of service kan veroorzaken of via de managementinterface code kan uitvoeren. Klanten worden opgeroepen om de beschikbaar gemaakte beveiligingsupdates zo snel mogelijk te installeren.

NetScaler ADC is een server die organisaties tussen hun servers en het internet plaatsen. De primaire functie is het verdelen van inkomend verkeer over de beschikbare servers, zodat websites en applicaties snel en goed toegankelijk blijven. Via de NetScaler Gateway kunnen medewerkers van bedrijven op afstand toegang tot bedrijfsapplicaties, bedrijfsomgevingen en intranetten krijgen. Het wordt dan ook veel voor thuiswerken gebruikt.

Via kwetsbaarheid CVE- 2023-6548 is het mogelijk voor een geauthenticeerde aanvaller met toegang tot de managementinterface om code uit te voeren. De impact van dit beveiligingslek is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 5.5. De impactscore komt mede doordat een aanvaller geauthenticeerd moet zijn en toegang tot de managementinterface moet hebben. Citrix adviseert om deze interface niet vanaf het internet toegankelijk te maken.

De tweede zeroday waarvoor Citrix waarschuwt is CVE-2023-6549 en maakt het mogelijk voor een aanvaller om een denial of service te veroorzaken. Dit beveiligingslek heeft een impactscore van 8.2 gekregen. Misbruik is mogelijk wanneer de appliance is geconfigureerd als Gateway (VPN virtual server, ICA Proxy, CVPN of RDP Proxy) of AAA virtual server. Citrix heeft verder geen details over de aanvallen gegeven en wil ook geen technische details over de kwetsbaarheden geven omdat dit aanvallers zou kunnen helpen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.