Ga naar inhoud

Android- en Chrome-gebruikers krijgen keuzescherm voor zoekmachine


Aanbevolen berichten

Gebruikers van Google Chrome of een Androidtoestel zullen vanaf 6 maart een scherm te zien kunnen krijgen om hun zoekmachine in te stellen. In het geval van Android zal er ook een nieuwe keuzescherm voor de standaard in te stellen browser worden getoond. Dat is het gevolg van de Europese Digital Markets Act (DMA). "Onder de DMA moeten wij en andere aangewezen bedrijven aanvullende keuzeschermen laten zien", zo laat Google weten in een blogposting over de voorbereidingen op de DMA.

Daarbij wordt ook verwezen naar een recent bijgewerkte Androidpagina over het keuzescherm. Vanaf 6 maart zal Google vanwege de DMA-verplichtingen tijdens de eerste setup van een Androidtoestel een nieuwe scherm voor het kiezen van een browser tonen, naast een keuzescherm voor de standaard zoekmachine. Tevens zal Google Chrome gebruikers op niet-Android-platforms een keuzescherm voor de zoekmachine laten zien. De getoonde opties kunnen per land verschillen. Na het uitvoeren van een fabrieksreset op Androidtoestellen zal het scherm weer opnieuw worden getoond.

Door de DMA moeten gebruikers onder andere vooraf geïnstalleerde apps kunnen verwijderen. Ook mogen app-ontwikkelaars niet meer worden gedwongen om het betaalsysteem te gebruiken van appstores en mogen platforms eigen producten of diensten niet bevoordelen, bijvoorbeeld door ze bovenaan de zoekresultaten te zetten. Verder zorgt de DMA ervoor dat gebruikers eigen data van een platform naar een ander platform kunnen meenemen en chatdiensten interoperabel zijn. Volgens cijfers van StatCounter heeft de zoekmachine van Google in Nederland een marktaandeel van meer dan 92 procent.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.