Ga naar inhoud

Firefox ondersteunt inloggen met passkeys


Aanbevolen berichten

Volgende week verschijnt Firefox 122 waarmee de browser ook het inloggen via passkeys ondersteunt. Passkeys zijn gebaseerd op de Web Authentication (WebAuthn) standaard en maken gebruik van public key cryptography. Gebruikers moeten eerst op hun computer of smartphone een passkey voor een account of website genereren. De bijbehorende private key blijft op het toestel van de gebruiker, terwijl de bijbehorende public key door de website of app wordt opgeslagen. Het toestel van de gebruiker genereert vervolgens een signature gebaseerd op de private key die bij het inloggen wordt verstuurd.

Tijdens het inloggen gebruikt de website of app waarop wordt ingelogd de public key om de signature van de private key te verifiëren. Om de passkey op het toestel te kunnen gebruiken moet eerst een vinger of het gezicht van de gebruiker worden gescand, of een ontgrendelingspatroon of pincode worden opgegeven. Passkeys maken namelijk gebruik van het mechanisme waarmee het betreffende apparaat of systeem van de gebruiker wordt ontgrendeld. Ze zijn echter niet gebonden aan het betreffende apparaat en dezelfde private key kan op meerdere toestellen bestaan.

Steeds meer applicaties ondersteunen het gebruik van passkeys, maar in Firefox ontbrak dit. "Support voor passkeys is een topprioriteit voor ons, en het team is er actief mee bezig. Vanwege stabiliteitsproblemen hebben we besloten meer tijd aan het testen te besteden en de release uit te stellen", zo liet Mozilla eind vorig jaar weten, waarbij Firefox 122 als doel werd genoemd. Deze versie verschijnt volgende week dinsdag 23 januari.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.