Ga naar inhoud

NCSC deelt schematisch overzicht van Ivanti-lekken en updates


Aanbevolen berichten

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt voor vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure (voorheen Pulse Connect Secure) en Policy Secure. In een schematisch overzicht geeft het centrum de geïdentificeerde kwetsbaarheden en beschikbare update weer. Kwaadwillenden kunnen de kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure uitbuiten om authentificatie te omzeilen en op afstand willekeurige code uit te voeren met root-rechten.

Ook een SSRF-kwetsbaarheid aangetroffen in Ivanti. Sommige kwetsbaarheden zijn door Ivanti gedicht met behulp van een beveiligingsupdate. In andere gevallen adviseert het bedrijf mitigerende maatregelen toe te passen. Het NCSC adviseert partijen met kwetsbare Ivanti Connect Secure- en Policy Secure-implementaties de volgende stappen te doorlopen:

  • Voer een factory reset uit
  • Installeer patches
  • Wijzig credentials of pas mitigerende maatregelen toe
  • Onderrzoek misbruik, implementeer monitoring en blijft alert

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.