Ga naar inhoud

Microsoft lanceert testversie van gezichtsverificatietool Face Check


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een testversie van een nieuwe tool genaamd Face Check gelanceerd, waarbij een selfie van gebruikers met een foto van hun identiteitsbewijs wordt vergeleken. Daarbij benadrukt het techbedrijf dat er geen sprake van gezichtsherkenning is. Microsoft omschrijft Face Check als een 'privacy-respecting facial matching feature' van Microsoft Entra Verified ID. Entra ID stond eerder nog bekend als Azure Active Directory.

Face Check maakt gebruik van 'Azure AI services' waarbij een real-time selfie van een gebruiker met de foto op zijn paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs wordt vergeleken. "Door alleen de matchresultaten te delen en geen gevoelige identiteitsgegevens, verbetert Face Check de privacy van gebruikers terwijl organisaties zeker kunnen zijn dat de persoon die een identiteit claimt te zijn dit ook echt is." Daarbij stelt Microsoft dat Face Check in allerlei situaties is te gebruiken waarbij bijvoorbeeld personeel of klanten moeten worden geverifieerd.

 

'Controversiële gezichtsherkenning'

In een uitleg over Face Check laat Microsoft weten dat er een groot verschil is tussen gezichtsverificatie en 'controversiële gezichtsherkenning'. Bij gezichtsverificatie is er volgens het techbedrijf sprake van een op toestemming gebaseerd proces, waarbij een persoon kan aantonen dat hij is wie hij zegt te zijn. "Gezichtsherkenningstools zijn controversieel en worden, buiten medeweten van een persoon om, door overheidsinstanties gebruikt voor surveillance en onderzoeken", aldus Microsoft.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.