Ga naar inhoud

Ivanti roept beheerders op om nieuw lek in Connect Secure meteen te patchen


Aanbevolen berichten

Ivanti roept beheerders op om een nieuwe kwetsbaarheid in Connect Secure en Policy Secure meteen te patchen. De afgelopen weken zijn andere kwetsbaarheden in Connect Secure actief gebruikt om organisaties aan te vallen. De nieuwste kwetsbaarheid (CVE-2024-22024) maakt het mogelijk voor een aanvaller om zonder authenticatie bepaalde afgeschermde 'resources' te benaderen. De impact van het lek is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 8.3.

Ivanti Connect Secure, eerder nog bekend als Pulse Secure, is een vpn-oplossing waarmee gebruikers toegang tot het netwerk van hun organisatie kunnen krijgen. Volgens Ivanti heeft het geen aanwijzingen dat er actief misbruik van de kwetsbaarheid wordt gemaakt. "Het is echter belangrijk dat je meteen actie onderneemt om ervoor te zorgen dat je volledig beschermd bent", aldus het bedrijf.

Ivanti kwam op 31 januari al met een mitigatie die ook bescherming tegen de nieuwe kwetsbaarheid biedt. Daarnaast zijn er nu ook patches beschikbaar gesteld. Afhankelijk van eerder genomen maatregelen kan het nodig zijn om ook een fabrieksreset van het apparaat uit te voeren. Sinds 10 januari zijn er in totaal vijf beveiligingslekken in Ivanti Connect Secure aan het licht gekomen, waarvan er zeker drie actief worden misbruikt.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.