Ga naar inhoud

Kritiek Exchange Server-lek actief gebruikt bij zeroday-aanvallen


Aanbevolen berichten

Een kritieke kwetsbaarheid in Exchange Server waarvoor Microsoft dinsdagavond beveiligingsupdates uitbracht is actief bij zeroday-aanvallen gebruikt, zo laat Microsoft weten. In eerste instantie meldde het bedrijf dat dit niet het geval was. Via de kwetsbaarheid is het mogelijk om NTLM relay-aanvallen op Exchange-servers uit te voeren en zo toegang tot e-mailaccounts van gebruikers te krijgen.

In het geval van een relay-aanval kan een aanvaller met de onderschepte wachtwoordhash van een slachtoffer inloggen op de Exchange-server en zo toegang krijgen tot het e-mailaccount van het slachtoffer. Een aanvaller zou hiervoor wel eerst de hash van de gebruiker moeten zien te bemachtigen, bijvoorbeeld door misbruik te maken van een kwetsbaarheid in Outlook, zo legt Microsoft uit.

De impact van de kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2024-21410, is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8. Microsoft geeft geen details over de waargenomen zeroday-aanvallen en waarom het niet in eerste instantie meldde dat het om een zerodaylek ging.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.