Ga naar inhoud

Bits of Freedom dient bij Europese Commissie klacht in over LinkedIn


Aanbevolen berichten

Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom heeft bij de Europese Commissie een klacht ingediend over LinkedIn. Het zakelijke sociale netwerk zou mogelijk in strijd met de Digital Services Act (DSA) gevoelige gegevens gebruiken voor het tonen van advertenties. Zo mogen bijvoorbeeld seksuele geaardheid, politieke opvattingen en etnische afkomst niet voor advertenties worden gebruikt.

"Op basis van ons onderzoek, vermoeden we echter dat LinkedIn dit verbod overtreedt", zegt Lotje Beek van Bits of Freedom. "Daarom hebben we een klacht ingediend bij de Europese Commissie over dit platform. Hiermee hopen we bij te dragen aan effectieve handhaving en de Digital Services Act tot een succes te brengen. Aangezien de klacht op dit moment in behandeling gaat, kunnen we er inhoudelijk nog niet teveel over kwijt. Uiteraard houden we je op de hoogte van de voortgang."

De klacht werd samen ingediend met burgerrechtenbewegingen EDRi, Global Witness en Gesellschaft für Freiheitsrechte. Die stellen dat het verbod om gevoelige gegevens voor advertenties te gebruiken een belangrijk wapenfeit van de DSA is. "Aangezien het erkent dat de meest gevoelige data nooit mag worden gebruikt om mensen online te targetten." De Europese Commissie heeft LinkedIn onder de DSA aangemerkt als een Very Large Online Platform (VLOP), waardoor er extra eisen aan het platform worden gesteld.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.