Ga naar inhoud

Privacy-OS Tails beschermt gebruikers voortaan tegen malafide usb-sticks


Aanbevolen berichten

De makers van het op privacy gerichte besturingssysteem Tails hebben een nieuwe versie uitgebracht die gebruikers voortaan ook tegen malafide usb-sticks en andere -apparaten moet beschermen. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld om de privacy en anonimiteit van gebruikers te beschermen.

Tails kan vanaf een usb-stick of dvd worden gestart. Het maakt gebruik van het Tor-netwerk om het ip-adres van de gebruiker af te schermen. Het besturingssysteem, dat wordt aangeraden door verschillende burgerrechtenbewegingen, privacy-experts en klokkenluider Edward Snowden, wordt tienduizenden keren per dag gestart. Vandaag is versie 6.0 gelanceerd met bescherming tegen malafide usb-apparaten.

"Wanneer een aanvaller erin slaagt om een malafide usb-apparaat op je computer aan te sluiten, kan die software draaien die de in Tails ingebouwde security breekt, zonder dat je dit doorhebt", aldus de ontwikkelaars van het besturingssysteem. Om dergelijke aanvallen te voorkomen wanneer een gebruik weg van zijn computer is, zal Tails 6.0 alle usb-apparaten die op een vergrendeld systeem worden aangesloten negeren. Nieuwe usb-apparaten zijn alleen te gebruiken wanneer het scherm is ontgrendeld.

De nieuwe versie kan nu ook waarschuwen voor defecte usb-sticks en zal aangesloten usb-sticks of harde schijven voortaan automatisch mounten. Tevens is het nu eenvoudiger om een Gmail-account in Thunderbird te configureren. Tails-gebruikers kunnen vanaf een bestaande versie naar versie 6.0 updaten of een geheel nieuwe versie via Tails.net downloaden.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.