Ga naar inhoud

Nationaal Cyber Security Centrum en DTC gaan nauwer samenwerken


Aanbevolen berichten

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en het Digital Trust Center (DTC) gaan dit jaar nauwer samenwerken. Hiervoor wordt een cultuurtraject gestart en naar gezamenlijke producten gewerkt. Uiteindelijk moeten het NCSC, het DTC en het CSIRT-DSP voor digitale serviceproviders in één centraal expertisecentrum samen verder gaan.

Voor dit jaar staat de integratie tussen het Nationaal Cybersecurity Centrum en CSIRT-DSP gepland, gevolgd door de integratie van het NCSC en Digital Trust Center in 2026. Dit moet voor meer synergie zorgen en versnippering binnen het overheidslandschap van cybersecurity tegengaan. Het NCSC heeft als primaire doelgroepen het informeren en bijstaan van vitale organisaties, zoals banken, energie- en telecomaanbieders, en de Rijksoverheid zelf. Het DTC is er voor het bedrijfsleven en het CSIRT-DSP voor digitale serviceproviders.

"Het afgelopen jaar heeft de integratie van het DTC met het NCSC steeds verder vorm gekregen. Belangrijke ontwikkelingen waren het aanstellen van een transitiemanager en het opstellen en verder vormgeven van de transitieopgave", zo laat demissionair minister Adriaansens van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer weten.

Daarnaast wordt er onderling tussen het DTC en het NCSC al op verschillende manieren samengewerkt. "Er wordt in teams, waarin alle disciplines van het DTC en het NCSC zijn vertegenwoordigd, langs vier werkstromen aan de transitie naar de vernieuwde cybersecurityorganisatie gewerkt. Tevens is de medezeggenschapsraad voor de vernieuwde nationale cybersecurityorganisatie ook op een gezamenlijke manier ingericht", laat Adriaansens verder weten.

Voor dit jaar meldt de minister dat voor zowel het DTC als het CSIRT-DSP de samenwerking met het NCSC steeds verder geïntensiveerd zal worden. Hiervoor wordt onder andere gestart met een cultuurtraject en het werken naar gezamenlijke producten.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.